Ön jelenleg a(z) Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Teleki József és az Akadémiai Könyvtár című kiállítás megnyitója

329

Teleki József és az Akadémiai Könyvtár című kiállítás megnyitója


A kiállításon könyvtárunk alapítóját – aki egyben az Akadémia első elnöke – és az általa adományozott gyűjteményt mutatjuk be.
A Telekiek minden témában igyekeztek összegyűjteni a legmodernebb kiadványokat, a hazai tudományosság könyveit csaknem hiánytalanul beszerezték. Ezek a kötetek nem csak tudománytörténeti szempontból fontosak, de reprezentatív megjelenésük, a bennük olvasható felfedezések és érdekességek bárki számára intellektuális élményt nyújthatnak.
Az eseményen köszöntőt mondott Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.
A kiállítást megnyitotta Monok István, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ főigazgatója.
Teleki József személyét Mázi Béla, az alapító Teleki-könyvtárat Szabó Ádám mutatta be, a Teleki Józsefről szóló tanulmánykötetet Molnár Andrea ismertette.
A megnyitó során Vörösmarty Mihály Gondolatok a könyvtárban című költeményét Lukács Sándor, Kossuth-díjas színművész adta elő.

több kevesebb


Agora-program

Tudománytörténet

Lovász László (előadó)
Dr. Monok István (előadó)
Molnár Andrea (előadó)
Szabó Ádám (előadó)
Mázi Béla (előadó)

1:23:52

2019. november 5.

Kadosa Zoltán Kiss

2019. november 7.

329
<iframe width="480" height="385" src="//mtak.videotorium.hu/hu/embed/34808" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés